Kansaneläkkeestä ja sen ”nauttijoiden” tulevaisuudesta…

Olenko maksanut vuosia turhaan?

Luin tuossa mielenkiinnosta hallituksen esitystä eduskunnalle laeiksi kansaneläkkeen ja eräiden muiden etuuksien vuoden 2018 indeksitarkistuksista sekä kansaneläkeindeksistä annetun lain 2 §:n ja eräiden muiden lakien muuttamisesta.
man-2546107_1920

Esityksessä ehdotetaan annettavaksi laki kansaneläkkeen ja eräiden muiden etuuksien vuoden 2018 indeksitarkistuksista. Tämän lain mukaisesti kansaneläkeindeksi jäädytettäisiin pysyvästä lainsäädännöstä poiketen vuoden 2017 tasolle.

Lukaise itse ja tee johtopäätöksesi.

Kansaneläkkeisiin, perhe-eläkkeisiin ja kansaneläkkeen lapsikorotukseen tehdään indeksitarkistus tammikuun 2018 alussa, joten olisihan tähän voinut paneutua aiemminkin. Toki tuskin paneutumiseni olisi tilanteeseen juurikaan vaikuttanut… epäilen.

”Positiivista” näin yksilötasolla on tietysti se, että en ole ihmettelyni kanssa itsekseni, lainsäädäntö toteutuessaan koskee toki koko kansakuntaamme eikä kyseinen esitys koske vain eläköityvää kansanryhmää, löytyy sieltä paljon muitakin kohderyhmiä.

Hieno saavutus hallitukseltamme kuitenkin on ”pilkkoa satasia”suurelta massalta, niin ei tarvitse keskittyä pienemmän massan ”kymppitonneihin”. Koittihan se päivä viimeinkin, jolloin kansakunnan etu jäi toisarvoiseksi……  hmm… ehkä se kymppitonni oli liioittelua, eihän ay-pomojen palkankorotuksetkaan ole viimeaikoina olleet kun viidentonnin hujakoilla/kk.

Mitä isot edellä, sitä pöhköt perässä – ja kansa vaikenee!

Tämä oli vasta toinen päivitykseni, jätetään toistaiseksi nämä ikääntymiseen liittyvät ikävät seikat ja keskitytään jatkossa, ainakin hetkeksi, mukavampiin ihmettelyn aiheisiin.

Kari U. Huuhtanen

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: