HUUMORIA MAAILMAN ONNELLISIMMALLE KANSALLE!

Kaikki vitsit ovat vanhoja, jotkut seuraavistakin yltävät 1950-luvulle, yksi jopa 1800-luvulle.

Kaksi Amerikan sisällissodan (1861-1865) veteraania kohtasi toisensa keskinäisen sopimuksen mukaan kerran vuodessa kenkäkaupassa. He ostivat yhden kenkäparin ja jakoivat sen. Toinen oli sodassa menettänyt oikean jalkansa, toinen vasemman.

1950-luvun alussa uraanin hinta kohosi moninkertaiseksi. Tämä sai mm. Yhdysvalloissa ja Kanadassa varsinaisen ”uraanikuumeen” aikaiseksi. Monet harrastelijatkin kulkivat ympäriinsä luonnossa kilkutellen vasaroineen kallioista näytepaloja ja toivoen arvokasta löytöä. Vanha intiaanipäällikkö katseli tätä ja alkoi kertoa:” Kauan sitten tänne tuli valkoisia miehiä. He metsästivät hirvet ja kaiken suurriistan. Myöhemmin tuli lisää valkoisia miehiä. He metsästivät oravat, majavat ja kaikki ieneläimet. Aikaa kului ja tuli valkoisia miehiä, jotka kaatoivat kaikki suuret puut ja veivät ne pois sahalaitoksiin. Myöhemmin he tulivat ja veivät myös kaikki pienet puut sellu- ja paperitehtaisiin. Jäljelle jäivät vain pelkät kalliot ja nyt he ovat, piru vieköön, tulleet hakemaan nekin!”

indians-63057_640

 

Kun sodan jälkeen Karjalan evakot oli asutettu eri puolelle Suomea, heimorajat sekoittuivat. Hämäläinen hitaus ja karjalainen nopealiikkeisyys tuottivat seuraavan tarinan, joka olisi taatusti tulkinnanvarainen näin ”#meetoo”- aikana. Hämäläistyttö oli saanut yksinäisen lapsen karjalaispojan kanssa. Asiaa selviteltiin käräjillä ja tytölle tuttu tuomari ihmetteli, että kuinka sinulle noin kävi. Tyttö vastasi: ”Kyllä minä meinasin sanoa, etten ole semmoinen tyttö, mutta enpä ehtinyt, ennen kuin oli liian myöhäistä.”

Keinosiementäjät ajoivat 1950-luvulla usein ”kuplaksi”kutsutulla Volkswageneilla. Se kulki hyvin lumessa ja pehmeillä sivuteillä. Moottorin paino oli vetävien pyörien päällä ja rengaskoko suhteellisen suuri. Muistan lehtiuutisen:” Sonni ruhjoi keinosiementäjän Volkswagenin.” Ei pidä aliarvioida eläinten älykkyyttä.

vw-2371646_1280

Australialaiselta lammasfarmilta oli karannut kallis siitokseen tarkoitettu rotupässi. Se löytyi kaksi viikkoa myöhemmin tuhatpäisen lammaslauman keskeltä. Se oli menettänyt painostaan 20 kiloa.

15-vuotias poika oli haastettu käräjille. Laajan pitäjän eri puolilla kaksi tyttöä oli raskaana tälle samalle pojalle. Tuomari ihmetteli tapausta ja kysyi, että kuinka tämä on mahdollista, varsinkin kun tytöt asuivat aivan eri kulmilla pitäjää, kaukana toisistaan. Poika vastasi:” Herra tuomari, minä sain rippilahjaksi mopon!”

Isyysoikeudenkäynti lie ainoa tilanne, jossa altavastaaja voi olla kantaja

Seuraavan luin erään lehden oikeudenkäyntiselostuksesta. Vaimo oli tökkinyt miestään puukolla, ei tosin hengenvaarallisesi. Miehellä ei ollut mitään vaatimuksia, mutta yleinen syyttäjä oli vienyt jutun käräjille. Mies selitti:” Tuo minun vaimoni on niin kiivasluontoinen. Minä olen arpinen mies!”

Lapset osaavat tehdä teräviä johtopäätöksiä. Eräältä pienokaiselta kysyttiin että miksi kirurgit käyttävät leikatessaan kasvot peittävää suojusta. Vastaus tuli nopeasti:” No tietysti siksi, että jos leikkaus menee pieleen, potilas ei tiedä, kuka lääkäri oli!”

5-vuotias poika katsoi äitinsä kanssa, kun nuoret tytöt tanssivat varpaillaan Tchaikovskin Joutsenlampi- baletin pienten joutsenten tanssia. ”Miksi he eivät alun perin valinneet tuohon pitempiä tyttöjä?”, hän kuiskasi äidilleen.

Asko U Huuhtanen

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: