Poliittiset laulut (osa 3)

Vaalitunnelmien sekä äänestettävien vähitellen aktivoituessa ja kiihtyessä tulee poliittisille lauluillekin lisätarvetta, eihän tämä homma muuten kasassa pysy koska tunteet näyttävät vievän jo nyt tulkitsijoitaan…. joku järjestys näilläkin ihmisillä olla pitää, toimiihan se eläimilläkin.

20180916_104614kuva© Kari Huuhtanen

Alma Median vaalitentissä eilen (Iltalehti) 19.9.2018 eri puolueiden puheenjohtajat kieltäytyivät jo nyt yhteistyöstä perussuomalaisten kanssa, joka sinällään ei ole mikään uutinen. Näinhän eri puolueiden puheenjohtajat ovat viestittäneet Soinin taannoisesta ”poliittisesta itsemurhasta” lähtien. Valta vaihtui rytisten perussuomalaisissa ja nykyiset ”siniset” ovat siitä saakka yrittäneet epätoivoisesti räpiköidä kiinni vallan kahvassa huonolla menestyksellä. Kerman vatkaaminen ja kuorinta on haasteellinen laji, siinä voi juoksettua lyhyellä aikajänteellä koko kipollinen hyvääkin tavaraa.

Ihmiskunnan kehityksen tässä vaiheessa tulisi jopa poliitikkojenkin ymmärtää aidon yhteistyön merkitys kansakuntamme hyvinvoinnin kehittämisessä. Käsittääkseni kansanedustajien tulisi edelleenkin edustaa kansaa ja sen tahtoa eikä lähteä koulukiusaajien tavoin sulkemaan ennalta mitään ryhmää tai minkään ryhmän edustajia pois hallituksen tai eduskunnan parissa, varsinkaan kun vaalit ovat vielä edessäpäin. Toki sallittuahan on erilaisin, lapsellisinkin elkein yrittää vaikuttaa kansan äänestyskäyttäytymiseen tätä nykytyyliin kovasti aliarvioimalla. On ikävää todeta, että tämän päivän ns. ”kovan tason” poliitikkomme edustavat käyttäytymisensä ja ulostulojensa perusteella ns. ”juntimpaa ja vähä-älyisempää” kansanosaamme (ihmisroskaa), kuitenkin sillä poikkeuksella että” ihmisroskalla” on empatiakyky vielä tallella.

Koska ”ihmisroska” haluaa, poliitikoistamme poiketen, positiiviseen suuntaan kääntyvää elämänmuutosta aikaan aloitetaan S.Terhon inspiroimana porukan motivointi jälleen iloa tuovalla hengentuotteellani, poliittisella laululla. Tätä voi rallatella yksin tai yhdessä, turuilla ja toreilla, poliitikkojen kanssa tai ihan vaan kansan kesken.

Säveltää en osaa enkä nuoteistakaan mitään ymmärrä, mutta tuntui siltä että Pepe Willbergin Aamu-laulun säveleen voisi alla oleva sanoitus joiltain osin asettua.

Haamu

Kun silmäni mä auki saan ja sinut siinä nään mä ihan lähelläin
Niin punakkana oot sä vasten minun kasvojain
Jussin mä nään
Sä saat niin hiljaa raivoni kasvamaan
Sanot Terhosein, mä sut kumppaniks tahdon vain

Mun harmiani kuunnellen sä katsot kaljuain ja alat vastaamaan
Vain pahanolon hiipivän mä tunnen masussain odotan vaan
Sä viet mun äänet sitä mä tahdo en
Sitten kiroilen ja näin tahdon raivoo vain

Ei saa tätä tunnelmaa kun vain vaaleihin
Näin aloittaa mä vaalini tahdonkin
Ja syttyä sun kanssasi näin vaaleihin päin väitellen

Kun silmäni mä auki saan ja sinut siinä nään mä ihan lähelläin
Niin punakkana oot sä vasten minun kasvojain
Jussin taas nään
Sä saat niin hiljaa raivoni kasvamaan
Sanot Terhosein, mä sut kumppaniks tahdon vain

 

Tämä kaikki poliitikoillemme jälleen ystävyydellä, vaan ei kunnioituksella.

© Kari U. Huuhtanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: