”Akkalauma” selätti Suomen!

Kirjoittanut Kari U. Huuhtanen

Kuin Kalevalan vahvat naiset vai aivan muuten vaan Suomen asioista täysin ”pihalla oleva akkalauma”? Tämän kysymyksen voisi esittää vallankahvassamme vielä haparoivasti väkisin riippuvalle viisikolle. Jäljellä oleva poliittinen elinkaarenne alkaa onneksemme olemaan loppupuolella. Tosin senkin ajan voisi käyttää yhdessä tuumin Suomen kansan hyväksi eikä hajottamiseen – yhtenäisyyttä ja yhteenkuuluvuutta kun itse kukin olette kuitenkin vuosien varrella tulleet vaatineeksi.

Käytännössä väkinäinen yhteistoimintanne on kuitenkin, varsinkin viime viikkoina, keskittynyt perinteiseen ”sullemulle-politiikkaan”. Järkyttävintä on ollut seurata moderniksi mainostamaanne demokraattista päätöksentekomenettelyä, jossa keskitytään vain siihen, että oman tahtotilan toteutumatta jääminen tarkoittaa toistuvasti suoria kostotoimia – kaikki Suomen kansan kustannuksella. ”Kun en minä saanut, niin et saa sinäkään”! Miten on viisikko? Kuulostaako lapselliselta – hiekkalaatikko leikeiltä?

Olisiko viisikon nyt parempi siirtyä sinne ”saunan taakse” ratkaisemaan keskinäiset välinsä ja jättää Suomen johtaminen jollekin täysjärkiselle ryhmälle. Täysjärkisyyden ei koskaan tulisi olla ikä- tai sukupuoliriippuvaista, vaikka sitä sellaisena pyritään parhaillaan valtioneuvostomme toimesta esiin tuomaan. Älkää siellä välienne selvittelyn yhteydessä kuitenkaan raapiko toisianne verille, sillä valitettavasti naisen arvostus vielä nykyaikanakin on huomattavasti ulkonäkökeskeisempää, kun miesten. Tämän arvostusmallin jatkumista olette itsekin halunneet julkisuudessa vahvistaa ja tukea, myös somekäyttäytymisellänne.

Pitkään padottu paha olonne on purkautunut paineiden kasvaessa ja hyvä näin. Hieman paremmilla näyttelijänlahjoilla olisitte saattaneet saada vielä luottamuksen seuraavallekin vaalikaudelle. Suomen perustuslain mukaan valtiovalta kuuluu Suomessa kansalle, ”jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta”. Pieni pelko kuitenkin on vielä olemassa siitä, ettei some-kansamme tieto- tai ihmistuntemuksen taso riitä seuraavissakaan eduskuntavaaleissa näkemään ”verhon taakse”. On mahdollista, että osa parhaillaan vallassa olevasta vääristyneestä ”naisenergiasta” saa jatkaa asioidemme sotkemista, tai ainakin jarruttelua seuraavallakin vaalikaudella.

”Niin on miniä miehelässä kuin on koira kahlehissa” vastaili Pohjan neitokin Väinämöiselle. Ei saanut Väinämöinen tahtomaansa rekensä kyytiin. Periaatteet tulevat joskus kalliiksi. Niin on viisikkommekin pitänyt tiukasti kiinni periaatteistaan, maksajana tosin on tällä kertaa Suomi-neito. Taisi joutua Suomi-neito intersektionaalisen feminismin kohteeksi – sopivasti ajan henkeen toki. Intersektionaalisen näkökulman tulisi huomioida se, millainen historiallinen konteksti eriarvoisuuden taustalla vaikuttaa. Väkivallan ja systemaattisen syrjinnän pitkä historia on luonut syvään juurtuneita eriarvoisuuksia, jotka asettavat osan ihmisistä eriarvoiseen asemaan alusta saakka. Viisikkomme tuntee ulostulojensakin perusteella historiamme. Näin ollen Suomi-neidon kokema väkivalta ja kansalaistemme systemaattinen syrjintä, muun Euroopankin kustannuksella, on tarkkaan harkittua ja tarkoituksellista. Herää vain kysymykset, miksi ja kenen laskuun tässä toimitaan?

Onko tarkoituksena syrjiä vain Suomea ja suomalaisuutta? Onko sittenkin kysymyksessä kieli- ja kulttuuri-identiteetit? Voisiko vielä vaihtoehtona olla suomalaisuuden palauttaminen Ruotsin tai Venäjän vallan alle? Vallanpitäjiemme kokoonpanoa katsellessa kaikki on mahdollista silloin, kun valtiovallan kuulumista kansalle ei haluta tunnustaa. Pidetään suppeasti omien tai omien eturyhmien etuja koko kansakunnan etujen edellä.

Mikä on se ”bussifirma” joka sponsoroi demarijohdon kaukomatkoja? Kuka tällä kertaa on se virkamies, joka auttaa keskustalaistilojen työlupien saannissa marjojenpoimintaan? Kuka ”ärkoopeestä” haluaa rakentaa Kallekustaalle ja muulle kruununväelle mahdollisimman halvan ja lyhyen ”pitkänsillan” suoraan Pietarsaaresta Holmsundiin? Kenen pyynnöstä ja ohi Suomen metsien sekä salojen sosialisointi liito-oraville aloitetaan? Kuka vasemmistoliitosta kilkuttelee taas Kremlin kelloja naamioituneena rauhan lähettilääksi? Jälleen paljon kysymyksiä, joihin ei juuri tässä hetkessä ole vastauksia. Vastaukset saanemme lukea joskus historian….. tai oikeudenkäyntiasiakirjoista.

Pohjan neito vihittiin myöhemmin Ilmarisen kanssa, mutta vaimon ja emännän rooliin astuminen ei käynytkään käden käänteessä. Hän teki kohtalokkaan virheen, kun leipoi – pitäen sitä hauskana pilana – kiven Kullervo-orjan leipään. Kullervo teloi kiveen perintöpuukkonsa ja otti Pohjan neidon hengiltä. Kalevalassa(kin) Pohjan neito oli vielä oppitaipaleensa alussa, mutta ei ehtinyt kasvaa roolinsa kokoiseksi, sillä eepoksen miehisessä maailmassa ei ollut tilaa naisen virheille eikä varsinkaan naurulle. Suomi-neidon näkökulmasta tällä hallituskaudella tehdyt virheet ovat olleet huomattavasti tuota perintöpuukon terän telomista vakavammat. Yhteiskunnassamme pitäisi olla tilaa tasa-arvoisesti kaikille. Myös nauraminen on meille sallittua ja jopa suotavaa elämän ilon ylläpitämiseen vakavassa ajassamme, mutta ketä vielä naurattaa? Harva kansa tai yksilö nauraa itselleen. Itselleen nauraminen vaatii hyvän itsetunnon. Sitä meillä ei tunnetusti ole. Emmehän muutoin olisi alvariinsa kyselemässä muilta, mitä he meistä mahtavat ajatella.

Enää ei tarvitse kysellä! Pääministerimme bileet, tanssimuuvit ja naamanvääntely tunnetaan ympäri maapallon. Niistä voi monelle jäädä jopa pysyväkin muistijälki – ainakin verkkokalvoille. Jääkö muistijälki muista toimistamme? No, kyllähän Sauli Niinistö, Jenni Haukio ja Mika Häkkinenkin muistetaan ympäri maailmaa. Ministereistämme poiketen, heitä myös kunnioitetaan.

Hyvää itsenäisyyspäivää tulevalle viikolle ja Suomi-neidolle – pikaista paranemista! Sinua ei tähän mennessä ole selättänyt ”akkalauman” lisäksi, kun Neuvostoliitto. Etköhän toivu tästäkin.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: