Kansanmurhaajat Putin ja Erdoğan

Kirjoittanut Kari U. Huuhtanen

Ihmisarvon käsitteellä on länsimaisessa ajatteluperinteessä keskeinen asema, ja siihen viitataan useissa humanitaarisissa julistuksissa ja sopimuksissa. Kuitenkaan kaikissa valtioissa ei ihmisarvoa käsitellä länsimaisen ajatteluperinteen mukaan tai sitä ei ole lainkaan. Mitä eroa on esimerkiksi ukrainalaisten ja kurdien ihmisarvolla? Miten Putinin ja Erdoğanin ihmisarvot poikkeavat toisistaan?

Ukrainalaiset ovat Euroopan kuudenneksi suurin kansakunta. Ennen Venäjän aloittamaa hyökkäyssotaa noin neljäosa 45,5 miljoonasta ukrainalaisista asui Ukrainan ulkopuolella, nyt pakon sanelemana huomattavasti enemmän. Kurdit ovat Etu-Aasiassa asuva kansa. Suurin osa kurdeista asuu Kurdistanissa, joka sijaitsee Irakin, Iranin, Turkin ja Syyrian alueilla, mutta heitä asuu paljon myös hajallaan eri puolilla maailmaa, esimerkiksi Saksassa ja Istanbulissa Turkissa. Kurdeja arvioidaan olevan kaikkiaan noin 25–30 miljoonaa.

Sekä Putinin että Erdoğanin tavoitteena on itämaisen ajatteluperinteen mukaan päästä eroon vihaamastaan tai hyljeksimästään kansasta ja/tai kansanosasta parhaaksi ja ainoaksi katsomillaan keinoilla, kansanmurhilla. Putin haluaa tuhota ukrainalaiset ja Erdoğan kurdit. Putinin aloittama sota Ukrainaa vastaan on tuomittu lähes kaikkien muiden valtioiden, pl. venäjämieliset rikollisvaltiot, toimesta. Sen sijaan Erdoğanin suunnitelmat kurdien tuhoamiseen näyttävät tulevan aina vain sitä enemmän hyväksyttäviksi, mitä pidempään ja röyhkeämmin tämä jaksaa kiristää läntistä maailmaa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksillä. Kiristäminen näyttäisi olevan jatkuvasti laajeneva ja yleisemminkin käyttöön tuleva toimintamalli perinteisten yhteisistä asioista neuvottelemisen sijaan. Erdoğan kiristää Suomea ja Ruotsia Nato-jäsenyydellä. Biden kiristää saman asian yhteydessä Erdoğania F-16 hävittäjien myynnillä. Marin kiristää suomalaisia puolueita tulevan mahdollisen hallitusyhteistyön suhteen, Kim Jong-un kiristää muuta maailmaa ydinkokeillaan milloin missäkin asiassa. Kiristäjiä on monia muitakin, mutta heistä ehkä toisien tarinoiden yhteyksissä lisää. Pääasiana oli kyseisen toimintamallin yleistyminen omien etujen aikaansaamisen varmistamisessa.

Ihmiskunnan ja ilmastomuutoksen näkökulmasta on tavallaan aivan oikein, että ihmismäärää maapallolla pyritään rajoittamaan, mutta tällä erää keinovalikoima tuntuu olevan varsin valistumaton ja kohdekansatkin harkitsemattomasti rajattuja. En ole aivan varma siitäkään, että mikäli ihmisiä vähennetään ampumalla, kranaatein ja ohjuksin, niin onko kokonaisvaikutuksissa lainkaan huomioitu pommien ja paukkujen aiheuttamia päästöjä suhteessa murhattujen aiheuttamiin kulutus- ja päästövaikutuksiin. Parempi ja nopeampi vaikutus ilmastomuutoksenkin osalta varmasti saataisiin, jos Putin ja Erdoğan keskittyisivät tuhoamaan suurempia kansakuntia, kuten vaikkapa Kiinaa ja Intiaa. Toki tiedämme, ettei näiden heppujen ammattitaito tai valtioiden resurssit toimeen kuitenkaan riittäisi, joten on parempi vain keskittyä itseensä, kuten tähänkin asti. Siis pitäisikö Venäjällä suorittaa toimenpide, jota herra Medvedev suositteli Japanin pääministeri Fumio Kishidalle. Mikäli saisimme venäläiset suorittamaan tuon Japanin pääministerille suositellun rituaali-itsemurhan ns. joukkotoimenpiteenä niin maailmamme voisi olla paljon nykyistä parempi paikka. Tällöin Eurooppaan jäisi jäljelle vain yksi akuutti ongelma, Erdoğan.

Turkissa tilanne on hieman erilainen, kun Venäjällä. Turkin kansa ei vielä toistaiseksi ole samalla tavalla ”zombiutunutta” kun venäläiset, joten Turkissa voisi tilannetta parantaa pelkkä diktaattorin vaihtaminen. Mikäli turkkilaisille suotaisiin aidosti demokraattinen johto, niin ehkä kyseisen valtion talouskin voisi kehittyä nykyisestään, kansan olot parantua eikä valtion kassasta tarvitsisi nostaa viimeisiä Turkin liiroja F-16 tai muihinkaan hävittäjiin. Mikäli Turkin diktatuurista ei saada demokratiaa, käy heille kuten venäläisillekin. Turkkiinhan ei juuri tällä hetkellä taida suoraan kohdistua minkäänlaista vakavasti otettavaa sotilaallista uhkaa muiden valtioiden taholta. Ainoat olemassa olevat uhkatekijät ovat vain Erdoğanin luomia ja tämän, sekä hänen kanssaan samanmielisten toimijoiden korvien välissä.

Erdoğanilla on sama tauti, kun Putinilla ja kaikilla muillakin diktaattoreilla – harhainen käsitys ympäristöstään. Valitettavasti tämän taudinkuvan mukaan tilanne ei tule koskaan paranemaan, se vaan pahenee diktaattorin epäilysten kasvaessa lähipiiriinsä. Venäjälle emme valitettavasti enää voi mitään. Siellä on vuosisatojen työn tuloksena saatu ”lampaat” naruun kulkemaan tahdottomina johtajiensa jalanjälkiä eikä oikein mikään Venäjällä tapahtuva tai sieltä tuleva ole enää aidosti ennustettavissa. Tämä johtuu pitkälti siitä, ettei mikään heidän tekemisensä perustu länsimaisesti ymmärrettyyn järjenkäyttöön, vaan harhaisten johtajien impulsiivisiin tekoihin, vääristetyn nyky- sekä historiakuvan perusteella. Valheella voi siis olla pitkätkin jäljet.

Herättyämme Suomessa viimeinkin Venäjän tilanteeseen, näiden ”naamioiden” pudottua tai ymmärryksemme lisäännyttyä, päätimme olla harvinaisen yhtenäisiä ja hakea Nato-jäsenyyttä. Suomeenkin on historian saatossa kohdistunut Venäjän taholta kansanmurhia jo aivan riittävästi, joten emme halua niitä enää lisää. Kaikki meihin kohdistuneet kansanmurhat ovat tulleet samasta osoitteesta, kun tällä hetkellä Ukrainaankin. Suomalaisilla ja venäläisillä on ainakin pari oleellista eroa. Suomalaiset oppivat ja muistavat historiallisetkin tapahtumat suurin piirtein oikein. Venäläisetkin oppivat, tosin huomattavasti heikommin. He aloittavat sotansa aina samalla tavalla, jumalattomalla massalla. He oppivat hieman aina sotien edetessä – kantapään kautta. Tällä hetkellä tämä on valitettavasti yksi suurimmista uhista Ukrainalle. Historiansa venäläiset näkevät aivan eri tavalla, tavallisesti se poikkeaa kaikesta oikeasti tapahtuneesta. Riippuen tietysti kulloisistakin johtajista ja näiden kertomuksista. Tälläkään hetkellä venäläiset eivät murhaa ketään, he vain ”denatsifikoivat” ja kansa hurraa.

Nato-jäsenyytemme on parhaillaan Turkin ja Unkarin käsissä. Valitettava asia, sillä kumpikin näistä maista on samalla tavalla Venäjän ”ahterin nuolijoita”, kun Valko-Venäjäkin. Putin pyörittää kunkin valtion johtajia Erdoğania, Orbania ja Lukašenkaa mielin määrin, tahdottomia kun aidosti ovat. Lisäksi tuntemamme itämainen ”basaarikauppijuus” antaa vielä tilanteeseen kannaltamme negatiivisia lisävivahteita kiristystä – uhkailua – tyhjiä lupauksia – vedätystä – valehtelua. Siis kaikkea, mihin olemme kuitenkin jo vuosien saatossa tottuneet Venäjänkin taholta. Osaamme siis tämän pelin. Mistä sen huomaa? Valtionjohtomme rauhallisuudesta ja sotilaallisista taustavalmisteluista Nato-jäsenyyttämme odotellessa. Toki joitakin valistumattomia kommentteja, lähinnä sammakoita, voi edustajiltamme mielen kiihtyessä päästä suusta vaikkapa kansainvälisissä talousfoorumeissa. Onneksi näillä hetkessä, ajattelematta heitetyillä kommenteilla ei ole asemaamme maailmanrauhassa mitään merkitystä koska kyseessähän on talousfoorumin yhteydessä esitetyt ”heitot”. Kansainvälisestikin on huomattu, että edustajamme siellä on talousoppia hakemassa eikä maailmanrauhaa parantamassa.

Tällä erää asemamme turvaa muutama sopimuskumppani, länsimainen ja toimiva aseistus, puolustustahto ja hyvä puolustusvoimien ylipäällikkyys. Vielä kun saamme suunnitellun rautalangan viritettyä itärajallemme, niin kaikki on hyvin, Putinin ja Erdoğanin kansanmurhasuunnitelmista huolimatta. Älkäämme alistuko kiristykseen! Biden! älä myy Erdoğanille niitä hävittäjiä! Kansanmurhaajille ei tule antaa aseita. Ihmisarvo on yhtäläinen ukrainalaisille sekä kurdeille.

Lähteet: wikipedia.fi, iltalehti.fi, is.fi

2 thoughts on “Kansanmurhaajat Putin ja Erdoğan

Add yours

  1. Eipä noista hävittäjäkaupoista ole paljoa kuultu sen Cavusoglun (anteeksi vaillinaiset kirjainmerkinnät) USA reissun jälkeen. Mutta samaa mieltä: Suomen Nato -jäsenyyttä ei ole syytä ostaa lähinnä kurdien vainoamiseksi ja tappamiseksi hankittavilla aseilla. Sanoihan se Haanpääkin, että hullun kirveeseen ei ole syytä vartta jatkaa.

    Tykkää

    1. Kiitos kommentista. Ei varsien jatkamisia hullujen kirveisiin ei. Mutta jonkun olisi hyvä ratkaista, miten heiltä ne lyhytvartisetkin poistettaisiin. Sattuu se tylsällä terällä tai hamarapuolellakin kopauttelu. Yleensä osuvat vielä vääriin osoitteisiinkin ja ennenkaikkea ihminen on kokenut jo aivan liikaa sotimista….toisaalta jos ihminen ei opi, niin ei vaan opi.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: