Jenni Haukio tasavallan presidentiksi?

Kirjoittanut Kari U. Huuhtanen

Viimeisen eduskunnan toimikauden aikana on ollut päättäjinä paljon naisia. Tämä on hienoa, mutta nyt suomalaisilla olisi ehkä mahdollisuus saada nainen seuraavaksi presidentiksikin. Kuluneen eduskunnan toimikauden jälkeen suomalaiset voinevat olla yhtä mieltä siitä, että toimessaan pätevä nainen voisi antaa Suomelle huomattavasti enemmän, kun joukko epäpäteviä. Suomi on ajettu ahtaalle sekä taloudellisesti että poliittisesti viimeisen neljän vuoden aikana, lähinnä näiden epäpätevien toimesta. Olemme koko hallituskauden ajan saaneet seurata impulsiivisia esiintymisiä sekä toimia parhaillaan vallan kahvassa olevalta joukkiolta. Toki heille voi jakaa kiitostakin monista asioista, eikä vähiten oman osaamattomuutensa julkisesta esiin tuomisesta. Tämä helpottaa huomattavasti suomalaisten seuraavaa äänestystapahtumaa tulevissa eduskuntavaaleissa. Kenenkään ei tarvitse raapia päätään pähkäillessään, tulisiko ääniä jatkossakin antaa samoille henkilöille. Ei tulisi. Nyt on aika ja mahdollisuus suomalaisellekin uusiutua.

Pääministeripuolueen joukkio on antanut vuosien varrella työnäytteensä sekä presidentin että pääministerin tehtävistä. Ei jatkoon sanoisin. Mennyttä aikaa on niin Putinin kumartelut, kun julkisuudessa puolisolle raivoamisetkin. Uudessa vaativassa ajassa tarvitsemme nykyaikaisemman presidentin. Pääministereitä on ollut heiltä joitakin ja kaikkien johtamis- ja taloustaidot ovat olleet……..sanotaanko keskeneräisiä. Joiltain on mennyt omat ja vieraat rahat ja toisilta omat ja vieraat juomarahat sekaisin. Raha-asioiden seottua, on näiden valtionpääoletettujen myös kiukuspäissään hieman pitänyt polkea jalkaa ja ottaa ns. tasoittaviakin rentoutuakseen. Kun bussi ei olekaan mennyt aina samaan suuntaan, ovat hekin tulleet kansallemme tutuiksi kiukunpuuskineen sekä epäselvine tai toisen päälle harrastettuine kovaäänisine artikulaatioineen.

Opetusministerin joukkio, se Moskovan kivijalalle rakennettu, ei myöskään ole päässyt esiintymään positiivisesti taloustaitojensa eikä opetuksellisen osaamisenkaan osalta. Talous ei tahdo parantua sillä, että opettaa suomalaisia jättämään velkansa maksamatta eikä Pisa-tuloksetkaan oikein kohota pidentämällä opiskeluaikoja. Mikäli olisivat joskus tutustuneet sanaan tehokkuus ja sisäistäneet sen oikein, ei näitä ongelmia välttämättä kansalle olisi tarvinnut rakentaa. Tehokkuus esimerkiksi valtionhallinnossa ei edellytä organisaation jatkuvaa kasvattamista vaan ennemminkin organisaation toimivuuden varmistamista. Toimivuuteen ei välttämättä tarvitse liittää perinteisiä poliittisia sullemullesullemulle leikkejä lainkaan, ammattimainen ja osaamisperusteinen toimintakin on sallittua. Siellä Moskovassa tätä ei ole koskaan ymmärretty ja tämän vuoksi hotellienkin käytävät on jouduttu rakentamaan kalliilla leveäkaistateiden kaltaisiksi. Koko esikunta kun liikkuu käytävillä samoihin aikoihin, niin voisi kapealla käytävällä tulla poliittisia yhteentörmäyksiä. Koulutuksellisia asioita ei tässä sen enempää kannata käsitellä, sillä seurailin TV:stä opetusministerimme kommentteja oppimistulosten laskuun ja ……. tyhjään tynnyriin on turha huudella.

Napajäätiköt sulavat ja maailma kansoittuu. Tarvitsemme edelleenkin ympäristöön aktiivisesti paneutuvaa ministeriötä. Valitettavasti maahanmuutto- ja ympäristöpolitiikkamme nykyisellään mahdollistaa vain kansoittumisen siirtymisen pallon puoliskolta toiselle, rikollisen varjoyhteiskunnan kehittymisen ja poliittisen tunnelman (ei jäätiköiden) uudelleen jäätymisen kovenevalla vauhdilla. Tämä ei vastaa tarvettamme eikä tahtotilaamme. Koska nykyiset ympäristö- ja ilmastoministeriön joukkiomme ovat politisoituneet ja palanneet alkulähteensä mukaisiin malleihin, jossa sen politiikka kehitettiin DDR:ssä kylmän sodan aikana ja tarkoituksena oli lähinnä tuhota lännen taloudellisia voimavaroja sekä heikentää niitä sisäisesti, tarvitaan Suomeen vireää vihreyttä uusin voimin ja kiihkottomasti. Valtionvarainministeriön joukot peesaavat aina halutessaan myös edellisiä DDR-henkisiä, joten jatkossa on täysin tarpeetonta äänestellä olemassa olevia maaseudun, elinkeinojen ja taloutemme tuhoajia. Olisi mukavaa, mikäli nämä joukkiot, uusin henkilöin, yhdistyisivät, vaikkapa nimellä Uudet Maaseudun Vihreät (UMV). Tällaiselle porukalle, joka pitäisi yhdessä luonnon ja maaseutuelinkeinojen puolta olisi todellinen tilaus. Löytyisikö ketään aktiivista, voisin vaikka äänestää. Edellyttäen äänestettävältä tietysti myös ammatillista, ei pelkkää somepopulistista osaamista.

Oikeusministerijoukkion jäsenistö lienee poliittisessa kentässämme niitä joustavimpia, jotakuinkin selkärangattomia toimijoita. He sopeutuvat tilanteeseen kun tilanteeseen kumppaneista riippumatta. He muista poiketen vieroksuvat vain yhtä poliittisen kenttämme toimijaa. On myös mahdollista, että he hymyilevät ja ovat ystävällisiä kaikille (paitsi selän takana) vain kielellisistä tai viestinnällisistä haasteista johtuen. Eduskuntavaalien läheisyyden vuoksi he ovat parhaillaan täysin hiljaa, jottei kukaan vaan suuttuisi ja seuraavakin hallituspaikka, kokoonpanosta riippumatta, olisi turvattu. Tällä vaalikaudella tämäkin tilanne tulee muuttaa, sillä olen kehittänyt nykyiselle oikeusministeriön joukkiolle uuden tehtävän, tulevan presidenttimme kylkeen. Ei vakoojaksi suunnitellun turvallisuusneuvonantajan rooliin Kremlin luuriksi, vaan yhteistyökumppaniksi erilaisiin tulkkaustehtäviin. Mikäli Ruotsi jää Naton ulkopuolelle, niin kielen tulkkia tarvitaan. Pakolaisvirta Ruotsista Suomeen voi muodostua tuolloin arvaamattoman suureksi, jos Venäjä alkaa vihoitella Ruotsille. Uudet Maaseudun Vihreät voisivat ottaa kaikki teidän nykyiset tehtävät hoitaakseen.

Nyt meidän pitäisi vaan saada suostumus tältä tällä hetkellä sopivammalta henkilöltä Suomen tasavallan presidentiksi. Miten olisi Jenni? Suostuisitko sinä ehdokkaaksi? Läpimenosi olisi lähes varmaa, sillä koulutuksesi on tehtävän vaatimalla tasolla, inhimillisyytesi paistaa kaikista toimistasi ja sinulla olisi perehdyttäjäkin omasta takaa. Sinulta löytynee myös päättäväisyyttä korjata näitä edellä mainittuja, yhteiskunnassamme tällä hetkellä esiintyviä vakavia poliittisia haasteita. Teidän ei Saulin kanssa tarvitsisi pakata perheen lukuisia tavaroita muuttoakaan varten lähitulevaisuudessa. Kipot, kupit, kukkaset ja kalustus voisi jäädä nykyiselleen. Kodin muuttaminen on vaivalloista puuhaa. Ehdolle asettumistasi puoltaisi myös se, että Aaron olisi aika tutustua paremmin kiireiseen isäänsä. Sauli voisi jäädä koti-isäksi ja perehdyttää sinut tulevaan työhösi. Sitä paitsi perehdyttäminen on lakisääteistäkin. Voisitko Jenni ainakin harkita asiaa? Jos olisit pari kautta presidenttinä, niin voisit sen jälkeen jäädä perheen keskelle nuorena, hyväkuntoisena eläkeläisenä.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: